رویداد روز فناوری هوش مصنوعی توسط نکسترا برگزار شد!

رویداد بزرگداشت روز فناوری هوش مصنوعی و آیین رونمایی از چهارمین دوره رویداد سالیانه فیس‌کاپ توسط مرکز نوآوری نکسترا در روز چهارشنبه، 19 مهر 1402 در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.

مرکز نوآوری نکسترا به عنوان یکی از فعالین اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی طی چند سال گذشته فعالیت‌های متعددی در حوزه هوش مصنوعی داشته که بزرگ‌ترین آن برگزاری رویداد سالیانه هوش مصنوعی فیس‌کاپ می‌باشد. در روز 19 مهرماه گردهمایی متخصصان و فعالین حوزه هوش مصنوعی با حضور بیش از 250 شرکت‌کننده حضوری و 17 شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی در نمایشگاه جانبی رویداد توسط نکسترا برگزار گردید.

در ابتدای مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، سخنران کلیدی این رویداد، جناب آقای دکتر فیروزآبادی (دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی) سخنرانی خود را ایراد نمودند.

“یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند مولد قدرت نرم باشد، حوزه هوش مصنوعی است. یعنی هوش مصنوعی که امروزه به خصوص در حوزه‌های اجتماعی، بانکی، مالی و غیره در حال به‌کارگیری است، همه‌ این‌ها مولد قدرت ملی خواهند بود. این فناوری سطحی از توانایی را خلق می‌کند که بشر به تنهایی قادر به انجام آن نخواهد بود.”

دکتر ابوالحسن فیروزآبادی

در ادامه مراسم، سخنرانی این رویداد به جناب آقای دکتر میلاد سجادی (مدیرعامل مرکز نوآوری نکسترا) اختصاص داشت که در آن به معرفی مرکز نوآوری نکسترا و توضیح مسیری که این مرکز برای فعالان و علاقه‌مندان به حوزه هوش مصنوعی تدوین کرده است پرداخت. ایشان بیان کرد: “یکی از اهداف اصلی که نکسترا به خاطر آن فعالیت خود را در سال 1398 آغاز کرد، شناسایی استعدادهایی بود که در حوزه‌‌های کمتر شناخته شده فعالیت داشتند و در نهایت معرفی این استعدادها به کسب‌و‌کارهای بالغ می‌تواند موثر باشد.
دکتر میلاد سجادی در ادامه درباره رویداد سالیانه هوش مصنوعی فیس‌کاپ افزودند: چهارمین دوره رویداد هوش مصنوعی فیس‌کاپ نیز آغاز می‌شود که با توجه به نتایج درخشان و موثری که در سه دوره قبل داشته است امید داریم در دوره چهارم استعدادهای جدیدی در حوزه هوش مصنوعی شناسایی شوند و با یکدیگر به رقابت بپردازند.

پس از این سخنرانی‌ها، شرکت‌کنندگان به پذیرایی و بازدید از شرکت‌های حوزه هوش مصنوعی در نمایشگاه پرداختند که فرصت مناسبی برای شبکه‌سازی و ارتباط نزدیک با شرکت‌های این حوزه بوجود آورد.

شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه ایرانسل، توسن تکنو، دیبارایان، مرکز تحقیق و توسعه همراه اول، علوم سبز، سیتاد، گرین وب، پندارکوشک ایمن، عصر گویش پرداز، امضانو، تحول یار شریف، انتخاب الکترونیک، عصر فناوری دانش، ویراسگال کارو بوده­‌اند.

نمایشگاه روز فناوری هوش مصنوعی

در ادامه برنامه نوبت به ارائه گزارش اختصاصی مرکز نوآوری نکسترا در حوزه هوش مصنوعی با موضوع (گزارش وضعیت هوش مصنوعی در جهان) رسید که جناب آقای دکتر محمد صبری (دبیر رویداد) در حضور شرکت‌کنندگان اقدام به ارائه این گزارش کردند. ایشان در ادامه ارائه ضمن رتبه‌بندی کشورها در فناوری هوش مصنوعی، افزود:« تفاوت کشور ما در حوزه تکنولوژی خیلی فاحش نیست، بسیاری از فریلنسرها در حال کار کردن با شرکت‌های خارجی هستند، اما از منظر زیرساختی و ارائه پلتفرم بسیار عقب هستیم. در واقع در حال صادر کردن متخصص هوش مصنوعی هستیم و نه محصول! این فناوری دوره بلوغ خود را طی کرده و در عصر طلایی خود به سر می‌برد. رهبران و تک‌لیدهای دنیا هم بر این باور هستند که باید از این تکنولوژی بهره ببرند.»

آخرین بخشی رویداد پنل تخصصی هوش مصنوعی با حضور سه میهمان گرانقدر و دبیر رویداد برگزار شد که مطالب جذاب و موثری در آن بیان شد. میهمانان پنل جناب آقایان مهندس اسلامی رئیس هیئت مدیره نصر تهران، دکتر سجادی نیری مدیر عامل تکنو تجارت، دکتر علیرضا ماهیار مدیر گروه ملی انفورماتیک و دکتر محمد صبری دبیر پنل بودند.

جناب آقای دکتر ماهیار در ابتدا بیان کردند کهدر خصوص استفاده از فناوری هوش مصنوعی، ما در ۱۰ کشور اول خاورمیانه نیز نیستیم، در جهان که اوضاع به مراتب بدتر است

وی پس از توضیح در خصوص مدل‌های استفاده از این فناوری در حوزه مالی و بانکی افزود: « چیزی که مورد نیاز است، یکپارچگی خدماتی است که هوش مصنوعی می‌خواهد به موسسات ارائه دهد. مجموعه ملی انفورماتیک با توجه به جایگاهی که دارد، قرار است برنامه‌های زیادی را اجرایی کند.»

مهندس اسلامی نیز ادامه داد: « از سمت حاکمیت صرفاً باید مأمن‌زدایی وجود داشته باشد. چرا که جز این ورود دولت ناشایست است. ورود وی‌سی‌ها به این حوزه باعث خوشحالی است

وی افزود:« ما در حوزه فناوری‌های مالی و بانکی شاهد پیشرفت‌های بزرگی هستیم و نمی‌توان این پیشرفت‌ها را انکار کرد و بسیاری از این خدمات در برخی از کشورهای اروپایی هم وجود ندارد.»

دکتر سجادی‌ نیری هم تشریح کرد: « ما در اکوسیستمی در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر مواجه هستیم که به صورت جدی شاید عمر آن به ده سال پر از فراز و فرود برسد. با این وجود به عنوان نسلی در حال شکوفایی هستیم. حوزه‌های نوآورانه در حال از دست دادن سهم خود از بازار سرمایه هستند. به زودی این گزارش از انجمن وی‌سی منتشر خواهد شد. »

پنل تخصصی رویداد روز فناوری هوش مصنوعی

پس از پنل تخصصی هوش مصنوعی، رونمایی از تندیس چهارمین دوره رویداد هوش مصنوعی فیس‌کاپ در حضور شرکت‌کنندگان انجام شد که جناب آقای دکتر سجادی و جناب آقای دکتر معین از این تندیس رونمایی کردند.

فیس‌کاپ چیست؟

در ادامه از تیم‌های شایسته تقدیر رویداد آینه هوشمند تعاملی که به درخواست مرکز تحقیق و توسعه همراه اول و توسط مرکز نوآوری نکسترا برگزار شد تقدیر به عمل آمد. مرکز نوآوری نکسترا در تابستان 1402 نیز اقدام به برگزاری مدرسه تابستانه هوش مصنوعی برای جامعه هدف دانش آموزان با هدف توانمندسازی آنان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی نموده است. در این بخش از دانش آموزان تقدیر و تشکر لازم به‌عمل آمده و گواهی پایان دوره مدرسه تابستانه هوش مصنوعی به آنان اهدا گردید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید